Družinska tradicija

Hotel vodijo že tri generacije, ki skupaj ustvarjajo
čarobno izkušnjo Hotela Hvala in restavracije Topli Val

Družini Hvala in Marksl - Kronologija

  • 1976 – Cvetka in Vladimir Hvala se vrneta iz Portoroža v rodne kraje in začneta na svojem

  • 1977 – Kmalu preneseta v Kobarid košček mediterana. Vaško gostilno pri Danici preimenujeta v Topli val. V teh krajih, se na krožnikih pojavijo prve morske jedi. Mediteranska kuhinja na pragu Julijskih alp se izkaže za inovativno, zaželeno in dobrodošlo

  • 1980 – Glas o Toplem valu pljuskne čez meje v Italijo in Avstrijo

  • 1984 – Zaradi povečanih potreb, prostora gostilne renoviramo, povečamo in spremenimo v restavracijo

  • 1997 – Začetki dela na področju hotelirstva. Prvi korak v prenovljenem hotelu, ki ga imenujemo Hotel Hvala in preselitev ter nadaljevanje tradicije restavracije Topli val

  • 1998 – Potres v dolini Soče. Težki časi tako in drugače

  • 2000 – Zdi se, da se je čudovita dolina Soče končno umestila na turistični, Kobarid pa na kulinarični zemljevid Slovenije in Evrope

  • 2003 – Hotel in restavracijo prevzame v upravljanje druga generacija – ta mladi. Aleš, Vesna, Tanja in Gorazd nadaljujejo tradicijo, ki sta jo začela Cvetka in Vladimir

  • 2015 – Tretja generacija začne z aktivnim vključevanjem v restavracijo

  • 2017 – Restavracija Topli val pridobi prvega sommelierja – Žiga opravi prvo stopnjo

  • 2021 – Žiga in Nejc uspešno opravita WSET druge stopnje

Družinsko drevo

Vladimir-min

Vladimir

Cvetka-min

Cvetka

Aleš-min

Aleš

Tanja-min

Tanja

Vesna-min

Vesna

Gorazd-min

Gorazd

Žiga-min

Žiga

Nejc-min

Nejc

50best-2-1
pasica-za-v-footer
50best-1
eu-skladi

Si nas želite obiskati?
Kontaktirajte nas!

Group-19

Tel: +386 5 3899300

Fax: +386 5 3885322

Email: info@hotelhvala.si

 

Hvala-topli val d.o.o

Trg svobode 1

SI-5222 Kobarid

Vat. Number: SI55709044

RESTAURANT "TOPLI VAL" 
urnik - schedule: 12h - 22h
ponedeljek zaprto - monday closed